Breaking News:

Kunci Jawaban

40 Soal Bahasa Inggris Kelas 5 SD/MI, Lengkap Kunci JAwaban Ujian Semester 2 Tahun 2024

 Inilah 40 contoh soal Bahasa Inggris kelas 5 SD semester 2 kurikulum merdeka tahun 2024, beserta kunci jawabannya.

Editor: Putri Asti
YouTube Lulu's Learning
Contoh soal dan kunci jawaban Bahasa Inggris kelas 5 SD semester 2 

Jawab : c

17. My family have breakfast at a quarter to seven. The underlined words means. . .
a. 07:15
b. 07:45
c. 06:15
d. 06:45

Jawab :d

18. It is a quarter to eight. We can write. . .
a. 09:45
b. 08:15
c. 07:45
d. 08:45

Jawab :c

19. Zahira likes playing piano. So her hobby is. . .
a. Playing music
b. Making piano
c. Selling piano
d. Playing kite

Jawab :a

20. Do you like singing? No, . . .
a. I do
b. I was not
c. I do not
d. I did not

Jawab :c

21. Tangkuban Parahu is a legend from....

A. West Java C. Center Java
B. East Java D. Sumatera

Jawab : a

22. I . . . my mother with his phone.

A. write C. read
B. call D. eat

Jawab : b

23. Calculating machine is....

A. camera C. radio
B. calculator D. facsimile

Jawab : b

24. Zahra's hobby is philately.
"Philately" means. . .
a. Foesn't like stamps
b. Collecting stamps
c. Has some stamps
d. Like to buy stamps

Jawab :b

25. The students. . .to school everyday.
a. Go
b. Went
c. Going
d. Goes

Jawab :a

26. . . . your brother and your sister have breakfast every morning?
a. Are
b. Did
c. Does
d. Do

Jawab :d

27. Some students go to the pool every Sunday. Their hobby is. . .
a. Singing
b. Dancing
c. Cycling
d. Swimming

Jawab :d

28. The sign mean ruang tunggu is ...

A. dinning room C. hospital
B. waiting room D. bedroof

Jawab : b

29. The sun shines in the....

A. west C. north
B. east D. south

Jawab : b

30. Have you ever visited to the Pangandaran?

A. mount C. reservoir
B. beach D. lake

Jawab : b

31. We can hear many voice by using our....

A. head C. neck
B. nose D. ear

Jawab : d

32. Apple, mango, jambo, avocado are ....

A. vegetables C. animals
B. fruits D. insect

Jawab : b

33. I am looking for new book reference in

A. toilet C. library
B. swimming pool D. airport

Jawab : c

34. I look the moon at....
A. rainy C. night
B. sunny D. village

Jawab : c

35. My stomach is sick I have....
A. penicillin C. stomachache
B. headache D. a cold

Jawab : c

36. Andi : Let's go to library
Rini : Ok They want to....
A. reading books C. playing football
B. listening music D. watching the film

Jawab : a

37. What is a dictionary?

a) A book with information about people and places
b) A book that tells stories
c) A book that provides definitions of words
d) A book that contains recipes

Jawab :c

38. Which of the following is a type of precipitation?

a) Sunshine
b) Clouds
c) Rain
d) Wind

Jawab :b

39. What is the temperature like in winter?

a) Very hot
b) Mild
c) Cold
d) Warm

Jawab :c

40. We can see a lot of plane in the....

A. toilet C. airport
B. swimming pool D. station railway

Jawab : c

Diolah dari artikel TribunPontianak.co.id

Tags:
kunci jawabanBahasa Inggris kelas 5 SD semester 2ujian akhir semester
Rekomendasi untuk Anda
AA

BERITA TERKINI

berita POPULER

© 2025 TRIBUNnews.com Network,a subsidiary of KG Media.
All Right Reserved