Kunci Jawaban
40 Soal Bahasa Inggris Kelas 5 SD/MI, Lengkap Kunci JAwaban Ujian Semester 2 Tahun 2024
Inilah 40 contoh soal Bahasa Inggris kelas 5 SD semester 2 kurikulum merdeka tahun 2024, beserta kunci jawabannya.
Editor: Putri Asti
TRIBUNSTYLE.COM - Inilah 40 contoh soal Bahasa Inggris kelas 5 SD semester 2 kurikulum merdeka tahun 2024, beserta kunci jawabannya.
Soal-soal berikut terdiri dari 40 soal pilihan ganda.
Dengan adanya latihan soal ini, diharapkan peserta didik lebih siap menghadapi ulangan/ujian semester.
Ada beberapa contoh soal ujian Bahasa Inggris yang dirangkum sebagai bahan belajar.
Cermati dan pahami soal-soal ujian Bahasa Inggris tersebut.
Setiap pertanyaan juga disertai dengan kunci jawaban sehingga memudahkanmu dalam mengoreksi hasil belajar.
Perbanyak latihan soal untuk memperkaya wawasanmu.
Semakin banyak kamu latihan soal tentu akan semakin banyak pengetahuan yang kamu dapatkan.
Baca juga: 50 Soal dan Kunci Jawaban PKN Kelas 5 SD//MI Semester 2 Kurikulum Merdeka, Siap Hadapi Ujian UAS!
(Lengkap soal dan kunci jawaban soal ulangan kelas 5 klik link)
Soal Bahasa Inggris Kelas 5 SD:
1. Choose the correct sentence!
A. I read a newspaper C. Newspaper I readed
B. I newspaper read D. Readed news
Jawab : a
2. My body is health make me ....
A. sad C. happy
B. tire D. boring
Jawab : c
3. The opposite of tall is ....
A. small C. tall
B. high D. short
Jawab : d
4. Unyil and Ucrit are playing . . . in the yard.
A. kite C. playstation
B. chess D. computer
Jawab : a
5. Kalimantan is in the . . . of Papua.
A. west C. north
B. east D. south
Jawab : a
6. Astronauts go to the ....
A. star C. nothing
B. moon D. sun
Jawab : b
7. The capitol city of West Java is ....
A. Jakarta C. Bandung
B. Banten D. Yogyakarta
Jawab : c
8. a doctor works at a ….
A. library C. school
B. office D. hospital
Jawab : d
9. I have a new shoes and a pair of....
A. watch C. sock
B. glass D. plate
Jawab : c
10. There is a . . . in my home.
A. station C. airport lake
B. garden D. lake
Jawab : b
11. Diva: Would you like a. . .pizza?
Lidia : Yes, I’d like a. . .pizza, please.
a. Slice
b. Loaf
c. Spoon
d. Scoop
Jawab :a
12. I like. . .in the morning around my village.
a. Singing
b. Swimming
c. Fishing
d. Cycling
Jawab :d
13. The sign mean untuk dijual is....
A. for sale C. toilet
B. discount D. for rent
Jawab : a
14. The sign mean rumah makan is ……
A. dinning room C. airport
B. waiting room D. restaurant
Jawab : d
15. You can buy a stationery in the ....
A. movie C. bookstore bank
B. mosque D. bank
Jawab : c
16. Ardi and Lia is crossing the road on ....
A. zebra C. Zebra cross
B. river D. Lift
Jawab : c
17. My family have breakfast at a quarter to seven. The underlined words means. . .
a. 07:15
b. 07:45
c. 06:15
d. 06:45
Jawab :d
18. It is a quarter to eight. We can write. . .
a. 09:45
b. 08:15
c. 07:45
d. 08:45
Jawab :c
19. Zahira likes playing piano. So her hobby is. . .
a. Playing music
b. Making piano
c. Selling piano
d. Playing kite
Jawab :a
20. Do you like singing? No, . . .
a. I do
b. I was not
c. I do not
d. I did not
Jawab :c
21. Tangkuban Parahu is a legend from....
A. West Java C. Center Java
B. East Java D. Sumatera
Jawab : a
22. I . . . my mother with his phone.
A. write C. read
B. call D. eat
Jawab : b
23. Calculating machine is....
A. camera C. radio
B. calculator D. facsimile
Jawab : b
24. Zahra's hobby is philately.
"Philately" means. . .
a. Foesn't like stamps
b. Collecting stamps
c. Has some stamps
d. Like to buy stamps
Jawab :b
25. The students. . .to school everyday.
a. Go
b. Went
c. Going
d. Goes
Jawab :a
26. . . . your brother and your sister have breakfast every morning?
a. Are
b. Did
c. Does
d. Do
Jawab :d
27. Some students go to the pool every Sunday. Their hobby is. . .
a. Singing
b. Dancing
c. Cycling
d. Swimming
Jawab :d
28. The sign mean ruang tunggu is ...
A. dinning room C. hospital
B. waiting room D. bedroof
Jawab : b
29. The sun shines in the....
A. west C. north
B. east D. south
Jawab : b
30. Have you ever visited to the Pangandaran?
A. mount C. reservoir
B. beach D. lake
Jawab : b
31. We can hear many voice by using our....
A. head C. neck
B. nose D. ear
Jawab : d
32. Apple, mango, jambo, avocado are ....
A. vegetables C. animals
B. fruits D. insect
Jawab : b
33. I am looking for new book reference in
A. toilet C. library
B. swimming pool D. airport
Jawab : c
34. I look the moon at....
A. rainy C. night
B. sunny D. village
Jawab : c
35. My stomach is sick I have....
A. penicillin C. stomachache
B. headache D. a cold
Jawab : c
36. Andi : Let's go to library
Rini : Ok They want to....
A. reading books C. playing football
B. listening music D. watching the film
Jawab : a
37. What is a dictionary?
a) A book with information about people and places
b) A book that tells stories
c) A book that provides definitions of words
d) A book that contains recipes
Jawab :c
38. Which of the following is a type of precipitation?
a) Sunshine
b) Clouds
c) Rain
d) Wind
Jawab :b
39. What is the temperature like in winter?
a) Very hot
b) Mild
c) Cold
d) Warm
Jawab :c
40. We can see a lot of plane in the....
A. toilet C. airport
B. swimming pool D. station railway
Jawab : c
Diolah dari artikel TribunPontianak.co.id
Sumber: Tribun Pontianak
Kumpulan 50 Soal STS/UTS Matematika Kelas 7 Semester 1 Kurikulum Merdeka + Jawaban |
![]() |
---|
PAI Kelas 8 Kurikulum Merdeka: Kunci Jawaban Rajin Berlatih Bab 2 Halaman 50-54 |
![]() |
---|
Bahasa Indonesia Kelas 8 Kurikulum Merdeka Halaman 67: Rancangan Iklan dan Jawaban Soal |
![]() |
---|
Bahasa Indonesia Kelas 8 Halaman 67 Kurikulum Merdeka: Kunci Jawaban Lengkap dan Jelas |
![]() |
---|
Kumpulan 20 Soal PAS IPA Kelas 7 Semester 1 Beserta Kunci Jawaban |
![]() |
---|