Kunci Jawaban
50 Kunci Jawaban Bahasa Sunda Kelas 5 SD Semester 1, Soal PTS PAS UAS Kurikulum Merdeka
Berikut kunci jawaban Bahasa Sunda Kelas 5 SD Semester 1, soal latihan ulangan/ujian semester Kurikulum Merdeka.
Editor: Putri Asti
Jawaban: A
10. “Duh, keur geulis the pinter, bageur deui.”
Kalimah diluhur kaasup kalimah ....
a. panyawad
b. pananya
c. pamuji
d. panyarek
Jawaban: C
11. Kecap kadaharan asal kecapna ....
a. kadahar
b. dahar
c. didahar
d. dahareun
Jawaban: b
12. Pagaewanana teh ngapungkeun kapal udara, nyaeta ....
a. pulisi
b. pilot
c. satpam
d. tentara
Jawaban: b
13. Meuli baju teh ... mana?
a. ti
b. menang
c. dina
d. kana
Jawaban: a
14. “Neng Wati keur ngahariring kawih sunda.”
Kecap ngahariring, nuduhkeun jalma keur ....
a. Sar
b. Dahar
c. Ngobrol
d. Ngalagu
Jawaban: d
15. Dina sajak t h aya harti d notatif. Harti denotatif sarua jeung ....
a. Harti langsung
b. Harti injeman/kiasan
c. Harti saujratna
d. Harti nu lain sabenerna
Jawaban: c
16. Pesen panyajak anu karasa ku nu maca sajak disebut ....
a. Jejer
b. Nada
c. Rasa
d. Amanat
Jawaban: d
Sumber: Tribun Pontianak
Kumpulan 50 Soal STS/UTS Matematika Kelas 7 Semester 1 Kurikulum Merdeka + Jawaban |
![]() |
---|
PAI Kelas 8 Kurikulum Merdeka: Kunci Jawaban Rajin Berlatih Bab 2 Halaman 50-54 |
![]() |
---|
Bahasa Indonesia Kelas 8 Kurikulum Merdeka Halaman 67: Rancangan Iklan dan Jawaban Soal |
![]() |
---|
Bahasa Indonesia Kelas 8 Halaman 67 Kurikulum Merdeka: Kunci Jawaban Lengkap dan Jelas |
![]() |
---|
Kumpulan 20 Soal PAS IPA Kelas 7 Semester 1 Beserta Kunci Jawaban |
![]() |
---|